Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Doohan: «Nα μη γίνουν τα motoGP σαν την F1!»

Στο νέο τεύχος του ιταλικού περιοδικού μοτοσυκλέτας, Riders φιλοξενείται συνέντευξη του σπουδαίου Mick Doohan.
Ο επί πέντε συναπτά έτη Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 500cc είναι ο αναβάτης που σημάδεψε τη δεκαετία του '90 και ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς στην ιστορία των GP.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον παλιό αναβάτη και εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων του χώρου, Mat Oxley -έχει γράψει την αυτοβιογραφία του Ντούχαν που τιτλοφορείται «Mick Doohan: The Thunder from Down Under»-, ο Αυστραλός μιλάει για την σημερινή εποχή λέγοντας πως η δράση και η ένταση στους αγώνες δεν είναι στο επίπεδο της εποχής του.
«Όταν κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση για να δω έναν αγώνα, με παίρνει ο ύπνος! Πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα ώστε τα motoGP να μην γίνουν η F1 των δύο τροχών και του Michael Schumacher», λέει χαρακτηριστικά ο 43χρονος Doohan.
Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν τόσο εξελιγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα και που οι αναβάτες έπρεπε να έχουν μεγάλα κότσια για να οδηγήσουν στο όριο τα δίχρονα τέρατα των 500cc και των 190 ίππων, υπήρχε περισσότερο θέαμα σύμφωνα με τον Doohan που τονίζει πως: «Ο Rossi, ο Stoner και ο Pedrosa θα μπορούσαν να νικήσουν και χωρίς να χρησιμοποιούν traction control».
Τέλος, ο Αυστραλός πολυπρωταθητής με τις 54 νίκες, τις 95 παρουσίες στο βάθρο, τις 58 pole positions, και τους 46 ταχύτερους γύρους μιλάει και για τον γιο του Jack που κάνει ήδη τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα.
«Θα προτιμούσα να έμενε μακριά από τους αγώνες μοτοσυκλέτες. Είναι μόλις πέντε ετών και έχει ήδη σπάσει ένα πόδι», λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου