Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Εισέβαλαν με ρόπαλα στη Νομική

Οπως έγινε γνωστό νωρίς χθες το απόγευμα, ομάδα εξωπανεπιστημιακών νεαρών, με κράνη και ρόπαλα, εισέβαλαν στην αίθουσα της συνέλευσης -μετείχαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων- και επιτέθηκαν σε φοιτητές της ΔΑΠ.
Η συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών πήρε διαστάσεις, αιφνιδιάζοντας τους φοιτητές που βρίσκονταν στην αίθουσα, καθώς επικράτησε πανδαιμόνιο που κατέληξε στον τραυματισμό των δύο φοιτητών και σε υλικές ζημιές.
Η ένταση αποκλιμακώθηκε με την αποχώρηση των νεαρών κρανοφόρων -η συνέλευση φυσικά διαλύθηκε- ωστόσο με αφορμή τις πληροφορίες για τραυματισμό με μαχαίρι των δύο φοιτητών, προσέδωσαν διαστάσεις στο περιστατικό, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των διοικητικών αρχών του Ιδρύματος.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό πως δύο φοιτητές μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ο ένας αποχώρησε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο δεύτερος παρέμεινε για νοσηλεία.

Φοιτητές που βρίσκονταν στη συνέλευση του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής απέδιδαν σε δύο εκδοχές τα γεγονότα:

Σύμφωνα με την πρώτη, το χθεσινό περιστατικό ήρθε ως συνέχεια των επεισοδίων στην Αχαρνών -όταν οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του ΛΑΟΣ επιτέθηκαν σε μετανάστες- καθώς ο χώρος των αντιεξουσιαστών είχε πληροφορίες ότι μεταξύ των φοιτητών της ΔΑΠ που συμετείχαν στη χθεσινή συνέλευση στη Νομική, θα βρίσκονταν και «χρυσαυγίτες».

Η δεύτερη εκδοχή υποδείκνυε «στημένο» περιστατικό, με στόχο τη διάλυση της συνέλευσης και την αποτροπή των φοιτητών από απόφαση κατάληψης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών των κολεγίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου