Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Διέγραψαν «εκ παραδρομής» Λέσβο, Χίο, Σάμο από παραμεθόριες

Ασύλληπτου μεγέθους γκάφα σε νόμο που εισηγήθηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ψήφισε το 2008 το ελληνικό κοινοβούλιο, εκτοπίζει από τις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας τους τρεις νομούς του βορείου Αιγαίου.
Αμεση επίπτωση της... «παραδρομής», όπως χαρακτηρίστηκε υπηρεσιακώς η γκάφα, είναι οι υποψήφιοι απ' τους τρεις νομούς για τον σε εξέλιξη διαγωνισμό πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών, να χάνουν τα μόρια της παραμεθορίου περιοχής, ενώ ανάλογα προβλήματα καταγράφονται και στις μεταθέσεις.
Με κοινή τους επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι νομάρχες Λέσβου Παύλος Βογιατζής, Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης και Σάμου Μανόλης Κάρλας, τονίζουν ότι έκπληκτοι διαπίστωσαν πως με την ψήφιση του Νόμου 3648/08 καταργούνται οι παλαιότερες διατάξεις του Ν.Δ. 582/70 και του Ν. 1297/82 με τις οποίες χαρακτηρίζονται παραμεθόριοι οι Νομοί Λέσβου, Χίου και Σάμου.
Ο κ. Βογιατζής είχε και τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με το γραφείο του υπουργού, απ' όπου και έλαβε προφορικά τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα ρυθμιστεί.Το λάθος, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι προς το παρόν και μέχρι τη διόρθωσή του, όποτε και αν γίνει, εξυπηρετεί την προώθηση συγκεκριμένων ρουσφετιών από άλλες περιοχές, δήλωσε ο Π. Βογιατζής.
του Στρατή Μπαλάσκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου