Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Υπεράνω Αρχής το κράτος της ΓΑΔΑ

Κλειστή βρήκε την πόρτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όταν θέλησε να επισκεφθεί το κέντρο ελέγχου καμερών που στεγάζεται στη ΓΑΔΑ, κατά την πρόσφατη πορεία για το Πολυτεχνείο.
Και αυτό, παρά το σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος της Αρχής Χρήστος Γεραρής προς τη ΓΑΔΑ προκειμένου τα μέλη της να πραγματοποιήσουν ελέγχους, σύμφωνα άλλωστε με τις αρμοδιότητες που έχουν.Αυτό αποκάλυψε ο κ. Γεραρής μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ανέγνωσε επιστολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Αγγελάκου προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία κάνει σαφές ότι «θεματοφύλακας για την τήρηση της νομιμότητας και τη διατήρηση του κράτους είναι η δικαστική εξουσία».
Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ
Ο δικαστικός λειτουργός τονίζει επιπροσθέτως ότι «ενέργεια από οποιοδήποτε άτομο, αρχή, ή άλλο όργανο εξουσίας εμπίπτουσα στο πεδίο της δικαστικής εξουσίας, όχι μόνο δεν είναι νοητή, αλλά αντίκειται ευθέως στο Σύνταγμα. Εκ τούτων παρέπεται, συνεχίζει ο κ. Αγγελάκος, ότι εφόσον με αιτία τις σημερινές εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου στις υπηρεσίες της αστυνομικής αρχής και ειδικότερα στους χώρους λειτουργίας των καμερών παρευρίσκονται εισαγγελικοί λειτουργοί, αυτοί και μόνο είναι αρμόδιοι για την τήρηση της νομιμότητας. Παρόντων αυτών οι υπάλληλοι της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά και οποιασδήποτε άλλης αρχής ως διοικητικά όργανα δεν έχουν θέση».

«Η εισαγγελική αρχή έχει μια κτητική αντίληψη για τα αστυνομικά όργανα», σχολίασε με νόημα ο κ. Γεραρής. Αλλά, όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για τεράστιο ζήτημα, παρατήρησε πως «εγώ δεν θέλω να λάβω θέση σ' αυτό το θέμα. Αυτό θα το κρίνετε εσείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου