Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Θρύλος πέντε αστέρων!

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός σκόρπισε στους πέντε ανέμους τη Μπενφίκα και με το τελικό 5-1 έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν φουριόζοι από το πρώτο κιόλας λεπτό και σκόραραν με τον Γκαλέτι, ο Αργεντίνος μοίρασε παράλληλα και δύο ασίστ. Δύο γκολ σημείωσε ο Ντιόγκο, από ένα προσέθεσαν οι Πατσατζόγλου και Μπελούτσι για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού.

Μετά και τη νίκη της Μέταλιστ επί της Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη η βαθμολογία του 2ου ομίλου έχει ως εξής: Γαλατασαράι 6, Μέταλιστ 4, Ολυμπιακός 3, Χέρτα 2, Μπενφίκα 1. Στους "ερυθρόλευκους" αρκεί μία νίκη στα επόμενα δύο του παιχνίδια, είτε στην Ουκρανία με τη Μέταλιστ είτε στο Καραϊσκάκη με τη Χέρτα για να πάρει την πρόκριση.
Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός! Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να φτάσουν πολύ άνετα σε μία σημαντική νίκη, κόντρα στην Μπενφίκα. Κορυφαίος όλων ο Γκαλέτι, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο στην ομάδα του, μόλις στο 40ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Σημαντική παρουσία από Ντουντού και Πατσατζόγλου που "έκοβαν" στην μεσαία γραμμή και ο Μπελούτσι "έραβε". Εκπληκτικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Τζόρτζεβιτς, τόσο από την αριστερή, όσο και από την δεξιά πλευρά που αγωνίστηκε, με τον Ντιόγκο να μετουσιώνει σε γκολ τις πάσες των συμπαικτών του. Από την άλλη πλευρά, η Μπενφίκα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δίκαια γνώρισε την ήττα, μιας και τα πολλά αμυντικά προβλήματα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου