Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Δισεκατομμύρια....παντού!

Τόσα δισεκατομμύρια, δεν μπορούσα ούτε να φανταστώ ότι υπάρχουν και να είναι και διαθέσιμα!

700 δισ.$ ο Μπούς, 800 δισ.$ ο Ομπάμα, 200 δισ.€ η Ευρωπαϊκή Ένωση, 28 δισ.€ η Ελλάδα(?), δισεκατομμύρια από δω, δισεκατομμύρια από κει...είναι αδιανόητο..

Μπορούν να υπάρχουν τόσα λεφτά προς διάθεση στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον μας και να υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, τροφή, στέγη, υγεία, εκπαίδευση...
Σκεφτείτε μόνο, ότι 30 δισ.$ το χρόνο αρκούν για να εξαλειφθεί η πείνα στον πλανήτη!

Όλο αυτό το χρήμα είναι μόνο και μόνο για να υποστηρίξει εκ νέου το σύστημα τους, ένα σύστημα που κατάφεραν να γκρεμίσουν αυτοί που αποφάσισαν ότι ήταν η στιγμή για να μαζέψουν ακόμα περισσότερα δισ. από τις τσέπες του παγκόσμιου πολίτη. Αφού ροκάνισαν τα ιδιωτικά τους κέρδη, κατάλαβαν ότι ήρθε η στιγμή να κοινωνικοποιήσουν τις ζημιές.

Γιατί τώρα όμως οι κυβερνήσεις δεν χρηματοδοτούν απευθείας τις επιχειρήσεις για να ενισχυθεί η παραγωγή και τους πολίτες με αυξήσεις μισθών για να ενισχυθεί η κατανάλωση, βοηθώντας έτσι την πραγματική οικονομία;

Προφανώς αυτό δεν έχει κανένα κέρδος για τους μεσάζωντες που διακινούν το χρήμα.

Φαντάζομαι ότι πρέπει να πιάσουμε πάτο για να πάρουμε απόφαση ν'αντιδράσουμε και ειδικά εμείς στην Ελλάδα, ζαμανφουτιστές και εαυτούληδες, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε το κοινό συμφέρον, παρά μόνο το ακριβώς αντίθετο που θα μας ξεχωρίσει από τους άλλους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου