Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

4 ερωτήσεις ζητούν απαντήσεις για τους Μεσογειακούς

Δεκαπέντε ημέρες μετά τον καταστρεπτικό σεισμό στην Ακουίλα της Ιταλίας με τους 300 νεκρούς και έντεκα μετά τον προβληματισμό του http://greek-olympics.blogspot.com/2009/04/600.html βρέθηκε κάποιος αρμόδιος από την πλευρά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που τοποθετήθηκε στο θέμα της συμμετοχής των αθλητών μας στους Μεσογειακούς.

Βέβαια απάντηση σε έδωσε στους δικούς μας προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια των περίπου 600 αθλητών-συνοδών που θα πάνε στην Πεσκάρα και τις γύρω πόλεις, αλλά μίλησε γενικά και αόριστα.
Ο αρχηγός της ομάδας Αντώνης Νικολόπουλος, αρχηγός και της προηγούμενης ομάδας των Μεσογειακών στην Αλμερία στο «Sentra 103,3» αναφέρθηκε στη φημολογία για αναβολή. «Δεν ξέρω – είπε – από που ξεκινούν αυτές οι φήμες. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή. Η Πεσκάρα είναι 90 χιλ. από τη Λ' Ακουίλα και δεν έχει υποστεί καμία ζημιά. Δεν βλέπω το λόγο γιατί θα μπορούσε να αναβληθεί. Η Ιταλία θέλει να βγάλει προς τα έξω το καλό της πρόσωπο για να ξεφύγει από τη μιζέρια και τον πόνο. Η ελληνική αποστολή θα μείνει σε ένα μεσογειακό χωριό που χτίζεται τώρα».
Σχετικά με τις εγκαταστάσεις τόνισε: «Έχω επισκεφτεί 3 φορές την Πεσκάρα και στις 5 του Μαΐου θα είμαι πάλι εκεί. Η Ιταλία έχει καλές αθλητικές εγκαταστάσεις και η Πεσκάρα είναι γεμάτη από αυτές. Τα καινούρια έργα περιλαμβάνουν το μεσογειακό χωριό και μια ανακαίνιση στο ολυμπιακό στάδιο. Γύρω από την πόλη υπάρχουν όλες οι εγκαταστάσεις και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμες στην ώρα τους».
Όμως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και δυστυχώς τα ερωτήματα, τουλάχιστον αυτά που θέσανε στο http://greek-olympics.blogspot.com παραμένουν.

1. Επισκέφθηκε κάποιος από την ΕΟΕ την Πεσκάρα μετά το σεισμό;
2. Είδε κανείς τις εγκαταστάσεις στις 10 και πλέον πόλεις γύρω από την Πεσκάρα που θα είναι το επίκεντρο και που θα αγωνιστούν και θα μείνουν Έλληνες;
3. Ζήτησε η ΕΟΕ, εγγράφως στοιχεία για την κατάσταση και εγγυήσεις;
4. Θα υπάρχει επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών-συνοδών στους Μεσογειακούς;

Σε αυτά δεν υπάρχει καμία απάντηση και βέβαια δεν θα μπορούσε να υπάρξει, όταν δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.
Ο Αντώνης Νικολόπουλος είναι ένας άνθρωπος εργατικός και υπεύθυνος. Θα πρέπει λοιπόν να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να πάει όχι μόνο στην Πεσκάρα για να συναντηθεί με τους ανθρώπους της Οργανωτικής, αλλά να ζητήσει να δει και όλες τις εγκαταστάσεις στις γύρω πόλεις.
Μπορεί η Πεσκάρα να είναι 90 χιλιόμετρα μακριά από την Άκουιλα και να έχει καινούργια κτίρια, όμως υπάρχουν τουλάχιστον δέκα πόλεις πολύ πιο κοντά στην Άκουιλα στα 30-40 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου