Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Το πολιτικό σύστημα βουλιάζει στην αθλιότητα τεράστιων σκανδάλων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση προέδρου Δημοκρατικών Μελέτη Μελετόπουλου:

«Το πολιτικό σύστημα βουλιάζει στην αθλιότητα τεράστιων σκανδάλων. Μόνη λύση για την επιβίωση της χώρας η ανασυγκρότηση των δημοκρατικών θεσμών και η ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων»

Αθήνα, 24 Απριλίου 2009

Με αφορμή την αναζωπύρωση των μεγάλων σκανδάλων Παυλίδη, Siemens, Βατοπαιδίου κλπ, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών Μελέτης Μελετόπουλος προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο καταιγισμός σκανδαλολογίας, η αποστολή δικογραφιών στη Βουλή και η μετατροπή του ελληνικού κοινοβουλίου σε δικαστικό μηχανισμό, αποτελούν πλέον μια μη αναστρέψιμη πραγματικότητα που εμπεδώνει την απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος και την έκπτωση των δημοκρατικών θεσμών στη συνείδηση της κοινής γνώμης.

Πέρα από τις νομικές διαδικασίες, η ουσία των σκανδάλων Παυλίδη, Siemens, Βατοπαιδίου κλπ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πολιτική ολιγαρχία που κυβερνά τις τελευταίες δεκαετίες την χώρα, έχει απωλέσει κάθε επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα και έχει βυθιστεί στην αυτιστική ιδιοτέλεια που την χαρακτηρίζει.

Τυχόν πτώση της σημερινής κυβέρνησης και αντικατάσταση της από οποιαδήποτε άλλη δεν θα λύσει το πρόβλημα της χώρας, ούτε θα αποτρέψει το δημοσιονομικό χάος και την μαζική φτώχεια που επέρχεται. Μόνη λύση για η ανασυγκρότηση των δημοκρατικών θεσμών, η ενεργοποίηση των πολιτών που σήμερα παρακολουθούν κατάπληκτοι την πολιτική παρακμή και η ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων, αρχίζοντας από τις προσεχείς ευρωεκλογές.

Οι Δημοκρατικοί (www.dimokratikoi.gr), ένα κόμμα πολιτών που ιδρύθηκε πριν από 3 μήνες, θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές με λίστα καταξιωμένων από την κοινωνία προσωπικοτήτων, ζητώντας την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για να ξεκινήσει επιτέλους η πορεία αντιστροφής της παρακμής».

Το γραφείο τύπου

Πληροφορίες: Νικίας Οικονόμου, e-mail: nikias_economou@hotmail.com, τηλ.:6934577781

http://www.dimokratikoi.gr

1 σχόλιο:

  1. Dustuxos o politikos kosmos vrisketai se adiexodo,den yparxei oute enas politikos me idanika,pou na thelei na afisei toulaxiston ena onoma stin istoria,mono masa,tipota allo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή