Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου Γιάννη μου!!!

Όσο κι αν επιμένεις κύριε Υπουργέ, όσο κι αν προσπαθείς με λογιστικά τερτίπια να αποδείξεις ότι έχουμε την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο, δεν σε πειστεύει κανένας... Τι κι αν εσύ επιμένεις ότι η ανάπτυξη θα είναι 1%, τι κι αν λες ότι σε ένα χρόνο το έλλειμα θα είναι κάτω από το 3%, τα μαντάτα που σου φέρνουν είναι μαύρα κι άραχνα:

"Με μια έκθεση-καταπέλτη για την χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την Ελλάδα και εκτιμά ότι η ύφεση θα «χτυπήσει» την οικονομία μέσα στους επόμενους μήνες την ώρα που ο υπουργός Οικονομίας επιμένει να αισιοδοξεί ότι η οικονομία θα τρέξει με θετικό ρυθμό 1%.
Στις εαρινές προβλέψεις, που θα δημοσιοποιήσει στις αρχές του επόμενου μήνα, η Kομισιόν θα προβλέπει για το 2009 αρνητική ανάπτυξη στην Ελλάδα με ρυθμό -0,5% έναντι της αρχικής εκτίμησης για θετική, αλλά οριακή ανάπτυξη στο 0,2%.
Ακόμα πιο εφιαλτικό είναι το σενάριο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που θα προβλέπει για το 2009 αρνητική ανάπτυξη με ρυθμό -1%.
Οι νέες προβλέψεις «ακολουθούν» τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για περίοδο ύφεσης στην ελληνική οικονομία και δίνουν νέα επιχειρήματα στις Βρυξέλλες για να ζητούν από την χώρα μας ακόμα πιο σκληρά μέτρα.
Η Eurostat φαίνεται να απορρίπτει και τις εκτιμήσεις της Ελλάδας για το έλλειμμα. Η κοινοτική στατιστική υπηρεσία θεωρεί ότι το 2008 το έλλειμμα εκτοξεύτηκε στο 5% του ΑΕΠ, έναντι 4,8% που προβλέπει η κυβέρνηση. Εάν αυτό επαληθευτεί θα χρειαστούν νέα μέτρα ύψους 5,5 δισ. ευρώ."

Και έτσι Υπουργέ μου καλύτερα θα ήταν να συμμαζέψεις λίγο αυτούς που βγαίνουν στα πάνελ και μας λένε ότι "ο γάιδαρος πετάει". Αμ δεν πετάει, έχει στυλώσει τα ποδάρια και γκαρίζει πεισματικά... Σταματήστε τις συγκρίσεις και η Ιρλανδία αυτό και η Ισπανία το άλλο και η Γερμανία εκείνο...
Αυτοί τουλάχιστον προσπαθούν να βγουν από την κρίση, σκέπτονται και δουλεύουν πάνω σε ένα πλάνο, Δεν έχουν σαν μόνη τους ασχολία να τσακώνονται για το τι θα ψηφίσει ο Καρατζαφέρης για τον Παυλίδη και ποιός άρπαξε περισσότερα από την Siemens.
Κεντρί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου