Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ρύθμιση Έκτρωμα - Έτσι ξεκινάει η μεταρρύθμιση για την Παιδεία από την κυβέρνηση;

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.diorismos.gr), με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και τη σύμφωνη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, κατατέθηκε σήμερα σε νομοσχέδιο, ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, διάταξη σχετική με την αναγνώριση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών γενικών ειδικοτήτων στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Η συζήτηση και ψήφιση της εν λόγω διατάξεως στη Βουλή αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, «η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ τηρεί τις δεσμεύσεις της και σήμερα, με τη σχετική τροπολογία που καταθέσαμε και την οποία συνυπογράφουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί, αλλά και έχοντας την συγκατάθεση των εταίρων μας στην εκπαιδευτική κοινότητα, αναγνωρίζουμε την προϋπηρεσία των καθηγητών των γενικών ειδικοτήτων στις Σχολές του ΟΑΕΔ.

Με τον τρόπο αυτό, δίνουμε την ευκαιρία πρόσβασης των καθηγητών αυτών στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών και συνεπώς τη δυνατότητα πρόσβασης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Σχόλιο paideia-gr:
Πέρασε τελικά η ρύθμιση έκτρωμα... Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν (δείτε εδώ) γι αυτό το πολύ σημαντικό θέμα. Όπως έχουμε επανειλημμένως αναφέρει, το σημαντικότερο πρόβλημα της Παιδείας στη χώρα μας είναι οι εξαρτήσεις από πολιτικά κόμματα και κοινωνικές ομάδες. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έχει ως καθαρό στόχο να χτυπήσει το θεσμό των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που "ενοχλούν"!

Αρκεί να αναφέρω ότι η επιλογή των εκπαιδευτικών για τις λεγόμενες «μαθητείες» του ΟΑΕΔ γίνεται με εντελώς μη αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς μάλιστα να ελέγχεται από το ΥΠΕΠΘ. Είναι γνωστό ότι πέφτουν τρελά βύσματα για μια τέτοια θέση… Με τη ρύθμιση αυτή το ΥΠΕΠΘ τοποθετεί εκατοντάδες (μπλε, πράσινους, ροζ κλπ) εκπαιδευτικούς στη λίστα πάνω από παιδιά που παλεύουν με τίμιο τρόπο για το διορισμό.

Βέβαια τα λαμόγια της ΟΛΜΕ υποστηρίζουν την ρύθμιση αυτή, αφού είναι γρανάζια του συστήματος... Θα βολευτούν και άλλοι δικοί τους άλλωστε. Ούτε η αντιπολίτευση πρόκειται να πει τίποτα (μοιρασμένα κουκιά)! Για άλλη μια φορά βρίσκουν τρόπο να υποσκελίσουν τον ΑΣΕΠ, που για τους περισσότερους εκπαιδευτικούς αποτελεί το κύριο (αντικειμενικό) μέσο απόκτησης μονάδων για τη λίστα των αναπληρωτών. Το φοβερό είναι ότι αυτό το σημαντικό θέμα έχει σχεδόν αποσιωπηθεί…

Τέτοιους εκπαιδευτικούς θέλουμε; Ομήρους πολιτικών σκοπιμοτήτων;
Έτσι ξεκινάει η μεταρρύθμιση για την Παιδεία από την κυβέρνηση;
Εμείς βέβαια δεν περιμέναμε περισσότερα...

Paideia-gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ:
    1)ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ
    2)ΣΤΗΝ ΠΔΣ
    3)ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ
    ΟΙ ΜΠΛΕ,ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΡΟΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ;
    ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΜΙΟ ΤΡΟΠΟ;

    ....ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή