Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Οι ράμπο του ΣΔΟΕ έπιασαν δουλειά;

Τα μέτρα για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής επιτέλους πιάνουν τόπο! Έπειτα από πολύμηνες έρευνες και σε συνεργασία με ντόπιους ¨ πράκτορες¨ και ¨κουκουλοφόρους¨ στήθηκε επιχείρηση από τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ Λαμίας και κατόρθωσαν να εντοπίσουν μεγάλη φοροδιαφυγή που λάμβανε χώρα στην περιοχή Μαντουδίου της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα στο χωριό Καλύβια.

Το περιστατικό συνέβη στο κτίριο του σχολείου, που έμενε αχρησιμοποίητο επί χρόνια λόγω έλλειψης μαθητών, και έχει παραχωρηθεί από την Νομαρχία Εύβοιας στον Πολιτιστικό και Οικολογικό Σύλλογο Καλυβίων. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως πνευματικό κέντρο και κυλικείο με ευθύνη του Συλλόγου για τρεις ώρες κάθε απόγευμα.
Τον Οκτώβρη 2008, ημέρα Σάββατο, 7:30 το βράδυ και κατόπιν εφόδου του ΣΔΟΕ, οι υπάλληλοι του βρέθηκαν μπροστά στο μεγάλο φορολογικό έγκλημα: Τέσσερα μέλη του Συλλόγου, οι μοναδικοί θαμώνες εκείνη τη στιγμή στο χώρο, έπιναν αναψυκτικό χωρίς να έχει κοπεί απόδειξη ταμειακής μηχανής. Η αξία των τεσσάρων αναψυκτικών αγγίζει το τερατώδες ποσό των 3,20€, δηλ. 0,80€ το αναψυκτικό . ( αισχροκέρδεια !!!)

Έτσι λοιπόν, η φοροδιαφυγή αποκαλύφθηκε… και επειδή τίποτα παράνομο δε μένει ατιμώρητο σ’ αυτή τη χώρα (βλ. Βατοπέδι, υποκλοπές, Ζαχόπουλος, κουμπάροι, Siemens κλπ.), οι ένοχοι έπρεπε να πληρώσουν… Μετά από συσκέψεις επί συσκέψεων και αφού εκτίμησαν τον πρότερο έντιμο φορολογικό βίο του συλλόγου και δείχνοντας την μέγιστη επιείκεια, επέβαλαν πρόστιμο το ευτελές ποσό των 1.172,00 €. ( 586 € επειδή τα φορολογικά βιβλία του συλλόγου δεν ήταν στο χώρου του πνευματικού κέντρου και τα οποία σημειωτέον προσκομίστηκαν στο ΣΔΟΕ Λαμίας και βρέθηκαν σωστά και ενημερωμένα και 586 € για την μη κοπή απόδειξης των 3,20€)

Κατόπιν τούτου μπορούμε πια να κοιμόμαστε ήσυχοι αφού η κυβέρνηση και οι Υπηρεσίες του Κράτους, μας απέδειξαν εμπράκτως ότι έχουν τη θέληση και μπορούν και θα τιμωρήσουν και όλους τους υπόλοιπους μεγάλους φοροφυγάδες ξεκινώντας από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών…

Το παραπάνω συμβάν επειδή είναι αληθινό είναι και τραγικό. Εντούτοις αν σε κάποιους προκαλέσει γέλιο τότε χαλάλι τους. Το έχουμε άλλωστε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους, γκρίζους και χαλεπούς καιρούς της ¨παγκόσμιας οικονομικής κρίσης¨ Αν πάλι σε κάποιους προκαλέσει θυμό τότε ας δουν μέσα τους τι μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν τέτοιες καταστάσεις.

Ολοκληρώνοντας, να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όσους συνέβαλαν στα παραπάνω γιατί με τέτοιες ενέργειες πραγματικά προάγουν και ενισχύουν την πολιτιστική ανάπτυξη της υπαίθρου και τις δραστηριότητες των τοπικών συλλόγων.

Υ.Γ. Τα Καλύβια Μαντουδίου είναι χωριό 85 μόνιμων κατοίκων και μέσου όρου ηλικίας άνω των 60 χρόνων . Όποιος βρει χάρτη που να το έχει κερδίζει 5 τσίπουρα και ένα γλυκό κουταλιού στο πρώην σχολείο του χωριού.

Γ- ελλάς το μεγαλείο σου !!!

Απόστολος Στεργίου,
μέλος του Πολιτιστικού – Οικολογικού Συλλόγου ‘ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ’

Από το: ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου