Παρασκευή, 3 Απριλίου 2009

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί η αποστολή της δικογραφίας για την υπόθεση Παυλίδη στη Βουλή.
Ο 20ος τακτικός ανακριτής Απ. Ζαβιτσάνος που διερεύνησε την υπόθεση εντόπισε ενδείξεις ποινικής εμπλοκής του πρώην υπουργού Αιγαίου για ηθική αυτουργία σε εκβίαση.
Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του εφοπλιστή Φ. Μανούση, ο οποίος υποστήριξε ότι εκβιάστηκε από τον Π. Ζαχαρίου στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη προκειμένου τα πλοία του να δέσουν σε νησιά της άγονης γραμμής.
Μάλιστα, ο εφοπλιστής είχε αφήσει να εννοηθ
εί ότι η όλη δράση του κ. Ζαχαρίου ήταν εις γνώση του πρώην υπουργού, κάτι που ο κ. Παυλίδης όχι μόνο αρνείται αλλά μιλά και για «σκευωρία» παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον στενό του συνεργάτη.
Ο ανακριτής όμως που διερεύνησε την υπόθεση φαίνεται πως είχε διαφορετική άποψη. Στο έγγραφό του προς πρόεδρο της Βουλής στον οποίο και διαβιβάζει τη δικογραφία, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, κάνει αναφορά στην αγορά κατοικίας από την κόρη του Παυλίδη. Το ακίνητο αγοράστηκε με δάνειο διάρκειας 20 ετών, το οποίο είχε λάβει η κόρη του κ. Παυλίδη, τον Ιούλιο του 2006. Το δάνειο αυτό αποπληρώθηκε τον Ιανουάριο το
υ 2007. Ωστόσο, στις 3.11.2006 ο εφοπλιστής είχε παραδώσει σε μετρητά στον κ. Ζαχαρίου το ποσό των 100.000 χιλιάδων ευρώ και τρεις ημέρες αργότερα τρεις επιταγές ύψους 100.000 ευρώ η κάθε μια.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο του ανακριτή προς τον πρόεδρο της Βουλής: «Ο κατηγορούμενος (σ.σ. ο Π. Ζαχαρίου) ζητούσε ατομικά και για λογαριασμό του τότε, ήδη δε πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη, οικονομική βοήθεια για να εξασφαλισθούν ο εν λόγω υπουργός και ο κατηγορούμενος στα γεράματά τους και για να αντιμετωπίσει ο τότε ως άνω, ήδη πρώην, υπουργός τα αυξημένα έξοδα αγοράς διαμερίσματος της θυγατέρα
ς του, Αγγελικής Παυλίδη και να εξοφλήσει ο κατηγορούμενος παλαιά του χρέη σε δανειστές του». Ως αντάλλαγμα, ο στενός συνεργάτης του κ. Παυλίδη παρείχε στον κ. Μανούση «την εξασφάλιση ισοτιμίας, ισονομίας, αποφυγής παράνομων αποκλεισμών των ατομικών και οικογενειακών ναυτικών εταιρειών του πολιτικώς ενάγοντος από μειοδοτικούς διαγωνισμούς ανάθεσης εκτέλεσης δημόσιας υπηρεσίας εκτελέσεως ακτοπλοϊκών δρομολογίων άγονης γραμμής και γενικά προστασίας των ναυτικών εταιρειών του πολιτικώς ενάγοντος και της οικογένειας του από τον ως ανω τότε υπουργό Αιγαίου».
Ακόμη, στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι ο κ. Ζαχαρίου εξόφλησε υποχρεώσεις ύψους 40.000 ευρώ δύο ημέρες μετά την ημερομηνία, που ο κ. Μανούσης καταγγέλλει ότι του έδωσε σε μετρητά τις 100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μανούσης προσκόμισε και βιντεοσκοπημένο υλικό στον ανακριτή, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, απεικονίζει τον ίδιο να δίνει χρήματα στον κ. Ζαχαρίου μέσα στο γραφείο του.(απο αργυρη σιδερη) Δείτε κι εδώ


Μέσα σε αυτό το κλίμα, εξάλλου, φούντωσαν εκ νέου χθες στους κομματικούς διαδρόμους και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Παράγοντες της Ν.Δ. εκτιμούσαν ότι η σκανδαλώδης υπόθεση μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία που αναζητούσε ο Πρωθυπουργός για μια «ηρωική έξοδο» στις κάλπες, «απαλλαγμένος από τα βαρίδια της κυβέρνησης». Κατά το σενάριο αυτό, που επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για διπλές κάλπες τον Ιούνιο, ο κ. Καραμανλής μπορεί να δείξει την έξοδο στον κ. Παυλίδη, στους λεγόμενους «βατοπεδινούς» βουλευτές, ακόμη και σε στελέχη που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Ζίμενς, και αποδίδοντάς τους ουσιαστικά την ευθύνη για το κυβερνητικό ναυάγιο, να ζητήσει μια «νέα ευκαιρία» από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου