Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Δολοφονική απόπειρα κατά αστυνομικών της Ομάδας «ΔΕΛΤΑ» στη Κυψέλη

Άγριο περιστατικό έλαβε χώρα τη νύχτα της Πέμπτης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Δύο αστυνομικοί, μέλη της Ομάδας «ΔΕΛΤΑ», δέχθηκαν πυροβολισμούς, ο ένας στο κεφάλι και ο άλλος στον αυχένα. Οι άτυχοι αστυνομικοί νοσηλεύονται στον «Ερυθρό Σταυρό», ο ένας εκ των δύο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο δεύτερος φαίνεται να έχει διαφύγει του κινδύνου.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν σήμα για κλοπή αυτοκινήτου επί της οδού Σκιάθου 147. Ενδεκα μοτοσικλετιστές έσπευσαν και περικύκλωσαν την περιοχή ενώ οι δυο αστυνομικοί απομακρύνθηκαν προσεγγίζοντας μια ύποπτη μοτοσικλέτα.
Όταν πλησίασαν και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό της για έλεγχο, ένας συνεργός του, που κρυβόταν πίσω από σταθμευμένο αυτοκίνητο, τους πυροβόλησε. Ενας εκ των δραστών έκλεψε επίσης το όπλο του ενός αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε στον City99,5 o αντιπρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, μια γυναίκα παρενέβη για να αποτρέψει τον έλεγχο με αποτέλεσμα να αποσυντονιστεί η προσπάθεια των δύο αστυνομικών. Η γυναίκα έχει συλληφθεί και ανακρίνεται.
Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας ενώ συσκέψεις στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν άμεσα, παρουσία και των κ.κ. Τσιατούρα και Μαρκογιαννάκη.

Ο πρόεδρος του σωματίου ειδικών φρουρών, Β. Ντούμας, μιλώντας στη ΝΕΤ, έκανε λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση.
Τέλος, η αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη νέα δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Τι λένε τα διεθνή Μέσα
Η ένοπλη επίθεση εναντίων των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας μεταδίδεται ήδη από την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου TGRT HABER της Τουρκίας.
Στην είδηση με τίτλο «Στην Αθήνα ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς» γίνεται αναλυτική αναφορά στα γεγονότα, όπως ότι η ομάδα «Δέλτα» ξεκίνησε πρόσφατα το έργο της, το σημείο που έγινε η επίθεση ενώ τονίζεται ότι μετά τον τραυματισμό των αστυνομικών η ελληνική αστυνομία προσπαθεί να βρει τους δράστες. Και το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters με τίτλο «Δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δύο Έλληνες αστυνομικούς» μεταδίδει την τραγική είδηση.

Ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην έξαρση της βίας στην Ελλάδα ύστερα από το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά τον Δεκέμβριο, αλλά και τη βοήθεια που έχει ζητήσει η -ισχνής πλειοψηφίας- Ελληνική Κυβέρνηση από τη Βρετανική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου