Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ 7 ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

O Όλυμπος κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση της ψηφοφορίας


Με τη βοήθεια των 12 αρχαίων Θεών, ο Όλυμπος, διεκδικεί μια θέση στα 7 θαύματα της φύσης. Το πρώτο βήμα έγινε με την πρόκριση του στο διεθνή διαγωνισμό του Ιδρύματος New 7 Wonders, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Νομαρχίας Πιερίας. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 7 θαυμάτων της φύσης γίνεται μέσω διαδικτύου και ο Ολυμπος κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση της ψηφοφορίας, στους 261. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας είναι η επίσημη επιτροπή υποστήριξης της υποψηφιότητας του Ολύμπου στον συγκεκριμένο διαγωνισμό επιτυγχάνοντας στην πρώτη ψηφοφορία να κινητοποιήσει χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που επέλεξαν μεταξύ των υποψηφίων μνημείων το βουνό των Θεών για να καταφέρει να αναδειχθεί ως το πρώτο μνημείο της φύσης από την Ελλάδα.Σήμερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΤ και την παρουσιάστρια ειδήσεων της ΝΕΤ ο Όλυμπος πέρασε στην επόμενη φάση για την ανάδειξή του ως ένα από τα νέα επτά θαύματα της φύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προώθηση της υποψηφιότητας του Ολύμπου έχει δημιουργηθεί και διαδικτυακός τόπος στο facebook με περισσότερα από 4.500 μέλη που στηρίζουν την προσπάθεια της Πιερίας. Ο Ολυμπος είναι το ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, με 2.919 μέτρα ύψος, ενώ είναι το βουνό που επέλεξαν οι 12 θεοί της Αρχαίας Ελλάδας ως τόπο κατοικίας τους, σημειώνεται από τους διοργανωτές. Από ελληνικής πλευράς υποψηφιότητα είχαν δηλώσει στην πρώτη φάση του διαγωνισμού η Σαντορίνη και τα Μετέωρα.

Μεταξύ των υποψηφιοτήτων από όλο τον κόσμο είναι το Εβερεστ, το Αραράτ και το Κιλιμάντζαρο, ηφαίστεια όπως ο Βεζούβιος και το Κρακατάου, ο βράχος της Αφροδίτης στην Κύπρο, οι αμμόλοφοι της Σαχάρας.

http://kraxtis-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_9086.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου