Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Ο… «ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ» ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Το Βατοπέδι επιμένει ότι η Βιστωνίδα του ανήκει και κατηγορεί Δικαιοσύνη και πολιτικούς ότι θέλουν να πλήξουν τον μοναχισμό και τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη…(!)


Ποιος είπε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ αποδέχτηκε την δικαστική απόφαση για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και παραιτήθηκε των αξιώσεων του;

Έχει περάσει στην αντεπίθεση και με ενημερωτικό φυλλάδιο (εντοπίστηκε σε τοπική εφημερίδα της Βορειοανατολικής Αττικής), υπεραμύνεται όχι μόνο της περιουσίας της Μονής, αλλά κατεβάζει και μανιφέστο υπέρ όλων όσων ελέγχονται για τις πράξεις των ανταλλαγών με τα γνωστά φιλέτα του Δημοσίου.


Στο 24σέλιδο έγχρωμο «ενημερωτικό φυλλάδιο για την Ιερά Μονή Βατοπεδίου» έκδοση 2009, αφού παρατίθεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή, καθώς και το φιλανθρωπικό της έργο, αρχίζει ο…εξάψαλμος.


1) Επιμένει στην κυριότητα της λίμνης: «Η κυριότητα της Μονής επί της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων και νησίδων της είναι αδιαμφισβήτητη και νομικά πλήρως τεκμηριωμένη. Όλοι οι τίτλοι επικυρώνονται από χρυσόβουλα των βυζαντινών αυτοκρατόρων, από φιρμάνια σουλτάνων, συνοδικά έγγραφα και σιγίλια Πατριαρχών, τα οποία αναγνωρίζονται παγίως από τα ελληνικά δικαστήρια ως τίτλοι κυριότητας…»


2) Καταλογίζει σκοπιμότητες στην απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Ροδόπης (αυτή που είχε παγώσει): «Ακολουθώντας την πάγια πρακτική νομολογία, όταν οι διάδικοι από κοινού δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την έκδοση της απόφασης (ενέργεια για την οποία βαρύνεται, ως γνωστό, η κυβέρνηση) η Πρόεδρος δεν προέβη στην έκδοση αποφάσεως. Η πρόσφατη εντολή για δημοσίευση της απόφασης δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας στη χώρα μας…»


3) Ασκεί κριτική γιατί η Δικαιοσύνη αναζητά ευθύνες για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου: «Η αναζήτηση ευθυνών κατά των οργάνων του Δημοσίου για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πλήττει σοβαρά την εμπιστοσύνη των διοικούμενων και τα συμφέροντα των συναλλασσόμενων με το Ελληνικό Δημόσιο εμπιστευόμενοι τις πράξεις του» (Πως διανοηθήκαμε εμείς οι απλοί πολίτες να αμφισβητήσουμε τις πράξεις των κρατούντων!)


4) Με υπότιτλο «Η υποτιθέμενη εξαπάτηση του Δημοσίου» υπεραμύνεται των πράξεων των κρατικών λειτουργών: «Οι δεκάδες ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί υψηλού κύρους, ήθους και γνώσεων (υπουργοί προερχόμενοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα, μέλη του Ανώτατου Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μέλη Ειδικών Γνωμοδοτικών Συμβουλίων, ειδήμονες καθηγητές Πανεπιστημίων, Εισαγγελείς) υπέγραψαν γνωμοδοτήσεις και αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις υπέρ της Μονής από το 1998 έως το 2008. Η Μονή ήταν από κάθε άποψη αδύνατο να διεισδύσει σε όλες αυτές τις διαδικασίες και τους εμπλεκόμενους φορείς, να ασκήσει επίδραση πάνω τους ή να τους εξαπατήσει».


5) Διαμαρτύρεται για το πάγωμα των λογαριασμών της Μονής: «Είναι απορίας άξιον, σημειώνει, πώς οι αρμόδιοι φορείς κρατούν παγωμένους τους λογαριασμούς και επομένως στερούν τη Μονή από τα έσοδά της για τέσσερις σχεδόν μήνες…» Διαμηνύει δε πως λόγω του παγώματος των λογαριασμών «είναι αναπόφευκτη η διακοπή των εργασιών αναστυλώσεως καθώς και ο περιορισμός της φιλοξενίας(!)…».


6) Επιχειρεί να εμφανίσει τη θύελλα που προκάλεσε το σκάνδαλο Βατοπεδίου, σε προσπάθεια να πληγεί ο μοναχισμός και τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Με τίτλο»Σκοπιμότητες της υπόθεσης», αναφέρεται, «..βρήκαν κάποιοι την ευκαιρία να χτυπήσουν την Εκκλησία πυροδοτώντας την κατάσταση, να πλήξουν τον μοναχισμό και να κλονίσουν την πίστη της κοινωνίας στα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη».


Και ο επίλογος του εν λόγω φυλλαδίου:

«Παρακαλούμε να προσεύχεσθε και εσείς, ώστε ο Χριστός και η πανάχραντος Μητέρα του, στην οποία είναι αφιερωμένη η Μονή μας, να δώσουν αίσια έκβαση του παρόντος πειρασμού.

Εκ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου».

Βοήθειά μας…


Πόσο παράλογα, αστεία και εξοργιστικά θα σας φαίνονται αυτά που διαβάσατε.., αλλά αυτό ακριβώς είναι ένα πολύ στοχευμένο μήνυμα προς τους πιστούς που χάρη στο «φόβο του Θεού» που εμπνέει η Εκκλησία, θα πιστέψουν την ανιδιοτέλεια των εκπροσώπων της.


Η συσωρευμένη εξουσία και τα αμύθητα πλούτη που έχει αποκτήσει η Εκκλησία με το πέρασμα των αιώνων, την έχει μετατρέψει σε αλαζονικό «τέρας» που δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει εποχή που θα αμφισβητούσαν την εξουσία της. Έχουν εξομοιωθεί με το Θεό και κάνουν ουσιαστικό κουμάντο, ζώντας όμως με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο απ’ αυτόν που ζητούν από εμάς.


  • Δεν γίνεται πια να ζούμε τρομοκρατημένοι και ανασφαλείς επειδή είναι ο «καλύτερος» τρόπος να ελέγξουν τον λαό.
  • Δεν γίνεται πια να δεχόμαστε από τους κρατούντες το οτιδήποτε χωρίς αμφισβήτηση.
  • Δεν γίνεται πια να συγκαλύπτουμε όλες τις λαμογιές, γινόμαστε συνένοχοι.
  • Δεν γίνεται πια να ζούμε μέσα στην αναξιοκρατία, την ανασφάλεια και την ημιμάθεια.
  • Δεν γίνεται πια να αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι στην οικογενειοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών, των κομμάτων, της Εκκλησίας, και της Δικαιοσύνης…
  • Δεν γίνεται πια να περιμένουμε να φτιάξουν τα πράγματα από μόνα τους.

Αυτή η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζεται και να συνεχίζεται…Ας κάνουμε κάτι γι’ αυτό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου