Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΣΕ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ!


O Πρόεδρος Barack Obama επέτρεψε στους Αμερικάνους πολίτες να ταξιδεύουν στην Κούβα αλλά και να μεταφέρουν χρήματα στις οικογενείες τους στην Κούβα.Με αυτές τις αλλαγές θέλει ο Ομπάμα από την μία να αρχίσει μιά νέα σχέση ειλικρίνειας ανάμεσα στις δύο χώρες,και από την άλλη να ελαττωθεί η εξάρτηση Κουβανών στο καθεστώς Castro που ελπίζει θα τους οδηγήσει στην πρόοδο απαίτησης στις πολιτικές ελευθερίες. Περίπου 1,5 εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν τους συγγενείς στη Κούβα που κυβερνιέται από τους κομμουνιστές για 50 έτη.

Ο Ομπάμα είχε υποσχεθεί ότι θα πάρει αυτά τα μέτρα κατά την προεκλογική του εκστρατεία.Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος πρεσβευτής για την ελευθερία από τους Κουβανούς-Αμερικανούς,είχε πει σε μιά ομιλία τον περασμένο Μάιο στο Μαϊάμι.Είναι χρόνος να αφεθούν κουβανέζοι Αμερικανοί να δουν τις μητέρες και τους πατέρες τους, τις αδελφές και τους αδελφούς τους. Άλλα μέτρα που λαμβάνονται από την Δευτέρα περιλαμβάνουν την επέκταση των πραγμάτων που επιτρέπονται στα δέματα δώρων που στέλνονται στην Κούβα, όπως τα ενδύματα, τα προσωπικά στοιχεία υγιεινής, οι σπόροι, τα αλιευτικά εργαλεία και άλλες γιά προσωπικές ανάγκες.


Είναι χρόνος να αφεθούν τα κουβανικά αμερικανικά χρήματα να καταστήσουν τις οικογένειές τους λιγότερο εξαρτώμενες από το καθεστώς Castro.Σίγουρα πολλά πράγματα αλλάζουν στην Αμερική.

http://anopetra-eleos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου