Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Εντοπισμός στη χώρα μας του πρώτου κρούσματος του νέου ιού της γρίπης Η1Ν1

Ύποπτο κρούσμα της γρίπης Α εξετάζεται αυτήν την ώρα και αναμένεται να επαληθευτεί με το δεύτερο έλεγχο από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Εν τω μεταξύ, στις 20.30 ο υφυπουργός Υγείας, Γ. Παπαγεωργίου θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεντεύξεων του Υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο που επέστρεψε στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εφόσον υπάρξει και η τυπική επιβεβαίωση, σύμφωνα πάντα με τους διεθνείς κανονισμούς, θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο 19χρονος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο και σήμερα το πρωί εμφάνισε υψηλό πυρετό. Ήδη, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο.

UPDATE: Ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Παπαγεωργίου ανακοίνωσε στις 8:30 το βράδυ ότι τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος του 19χρονου Έλληνα υπηκόου ήταν θετικά επιβεβαιώνοντας το πρώτο κρούσμα της γρίπης Α στη χώρα μας.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιστρέφει απόψε εσπευσμένα στην Ελλάδα, από τη Γενεύη, όπου βρισκόταν με αφορμή την 62η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το πρωί της Τρίτης στις 08:00, ο Δημ. Αβραμόπουλος θα συγκαλέσει σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας στη Λεωφόρο Κηφισίας και στη συνέχεια, στις 09:00 θα προβεί σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου