Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ O.Σ.Υ.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

http://www.osye.org.gr ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

Σε δημόσια ανάκληση των δηλώσεών σας που προσβάλουν την προσωπικότητα των υπαλλήλων και θίγουν την υπηρεσιακή τους κατάσταση. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ για την 48ωρη απεργία την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009 και ώρα έναρξης 07:00 και ώρα λήξης την 06:59 της Κυριακής της 17ης Μαΐου 2009.


Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε καλέσει στο παρελθόν και καλούμε εκ νέου το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τα κινητά τηλέφωνα, προμηθεύοντας κάθε φυλακή με μηχανήματα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, που λύνουν άμεσα το πρόβλημα των κινητών τηλεφώνων και τη χρήση τους στις φυλακές. Δυστυχώς όμως διαβάζοντας κανείς τα άρθρα που αφορούν τη λειτουργία και το προσωπικό των φυλακών, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η φιλοσοφία των συντακτών του νομοσχεδίου είναι πως είμαστε διεφθαρμένοι.


Όχι κυρίες και κύριοι, το γεγονός ότι εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον που κρατούνται διεφθαρμένοι συμπολίτες μας – διεφθαρμένοι δικαστές, διεφθαρμένοι δικηγόροι, διεφθαρμένοι εφοριακοί, διεφθαρμένοι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι – αυτό δεν μας κάνει αυτομάτως και εμάς διεφθαρμένους. Ποτέ και σε καμία έρευνα και έκθεση που έγινε δεν αναφερόμαστε ως διεφθαρμένοι οι εργαζόμενοι στις φυλακές. Στη λογική αυτή κυρίες και κύριοι βουλευτές είμαστε αντίθετοι, τα χρόνια προβλήματα των ελληνικών φυλακών, με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων, δεν θα φορτωθούν οι εργαζόμενοι.


Κυρίες και κύριοι, Σας παρακαλούμε να καλέσετε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και να πει δημόσια, ώστε να μάθουν τόσο οι εργαζόμενοι και οι κρατούμενοι, όσο και οι πολίτες αυτής της χώρας ποια είναι η σωφρονιστική πολιτική του, ποιο το όραμά του για να τους κρατούμενους, ποια είναι η μετασωφρονιστική πολιτική που εφαρμόζει, καθώς το ΝΠΙΔ “Επάνοδος” υπολειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες, αφού έχει μείνει χωρίς προσωπικό και χωρίς σοβαρή χρηματοδότηση.


Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στις φυλακές αυτή τη στιγμή στοιβάζονται μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης χιλιάδες συνάνθρωποι μας που σε πολλές φυλακές όπως στο Ναύπλιο, στη Νεάπολη, στην Άμφισσα, στη Χίο και αλλού κοιμούνται στους διαδρόμους των φυλακών, κάτω στα πατώματα σε αρκετές περιπτώσεις και μέσα σε αυτές τις τριτοκοσμικές συνθήκες αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε.


Ποια είναι τα μέτρα βελτίωσης που προτίθεται να πάρει για να βελτιώσει το πλαίσιο αυτό; Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά,κυρίες και κύριοι βουλευτές, ότι σε πραγματικές ανάγκες, με τον σημερινό αριθμό κρατουμένων, το υπάρχον προσωπικό των φυλακών επαρκεί για να καλύψει μόλις το 25% των αναγκών που έχουν οι φυλακές σε συνάρτηση με τις ανάγκες των κρατουμένων και για τη διασφάλιση πλήρως της ασφάλειας των φυλακών ε. στο άρθρο 24 παρ. 1, με τις οποίες ρυθμίσεις δεν αποσαφηνίζεται η “αμέλεια” στα καθήκοντα του εργαζόμενου, ενώ δεν γίνεται και καμία αναφορά στις ευθύνες που απορρέουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικής υποδομής σε συνδυασμό με την υπερπληθώρα των κρατουμένων.

mykines blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου