Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Αποκάλυψη - σοκ: Τι κατέθεσε ο Βουρλούμης για τον Αλογοσκούφη...

Τον "έδωσε" στον ειδικό ανακριτή για το μεγάλο σκάνδαλο της "Γερμανός": Τα ήξερε όλα και τα ενέκρινε! Θα πήγαινε στη Βουλή ο φάκελος αν δεν την έκλειναν νύχτα για να τον σώσουν. Στο φως ένα έγγραφο ντοκουμέντο για τον πρώην υπουργό και τις ευθύνες του.

.Του Λυκούργου Σκαμνιώτη
.
Πολύ συγκεκριμένες και σαφείς πληροφορίες μας, αποκαλύπτουν ότι αυτός που έβαλε την "ταφόπλακα" στον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για το σκάνδαλο της "Γερμανός" είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παν. Βουρλούμης με τον κατάθεσή του στον ειδικό ανακριτή Α. Ζαβιτσιάνο.

Ο κ. Βουρλούμης κατέθεσε ότι άρχισε να ενημερώνει τον κ. Αλογοσκούφη για το θέμα της εξαγοράς από τα μέσα Ιανουαρίου του 2006 και ότι του είπε αρκετά ώστε να μπορεί να κρίνει αυτή την απόφαση - και την έκρινε θετικά.

Το καθοριστικό στοιχείο είναι ότι την περίοδο εκείνη -που ήταν ευρέως άγνωστες οι συζητήσεις περί εξαγοράς- είχε αρχίσει να εκτινάσσεται η μετοχή της εταιρείας και από τα 13 ευρώ που ξεκίνησε πήγε στα 19. Γινόταν δηλαδή κανονική χειραγώγηση και παρά ταύτα ο κ. Αλογοσκούφης τα βρήκε όλα μια χαρά και ενέκρινε τη συμφωνία!!!

Αυτή είναι η "θηλιά" που μπήκε στον κ. Αλογοσκούφη και...
οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος θα κατέληγε οπωσδήποτε στη Βουλή αν δεν μεσολαβούσε το πραξικοπηματικό κλείσιμό της τη νύχτα της
Παρασκευής. Είναι δηλαδή καθαρό ότι αυτό έγινε για να τη γλιτώσει με παραγραφή ο Γ. Αλογοσκούφης. Από τα υπόλοιπα όμως θα τη γλιτώσει;

Κατά τις πληροφορίες μάλιστα ο ανακριτής επικαλέστηκε όσα έχει πει ο Π. Βουρλούμης για να ρωτήσει και τον βουλευτή Γ. Μανώλη, στη χθεσινή κατάθεσή του, σχετικά με τον Γ. Αλογοσκούφη. Ο κ. Μανώλης επιβεβαίωσε ότι ο κ. Αλογοσκούφης ήταν ενήμερος όπως ήδη γράψαμε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ για το περιεχόμενο της "καυτής "κατάθεσής του (διαβάστε την εδώ). Ο βουλευτής αποκάλυψε ότι το μυστικό ραντεβού για να ξεκινήσει το σχέδιο εξαγοράς έγινε στο Βουκουρέστι τον Δεκέμβριο του 2005, τότε ξεκίνησε και η χειραγώγηση της μετοχής. Και λίγες μέρες μετά, πήγε στον Γ. Αλογοσκούφη...


Ο κ. Βουρλούμης με την κατάθεσή του επανέλαβε ουσιαστικά όσα είχε πει και στη Βουλή, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής, τον Ιούλιο του 2006, ότι ο κ. Αλογοσκούφης γνώριζε τα πάντα. Το έγγραφο ντοκουμέτο αυτής της κατάθεσης του κ. Βουρλούμη αποκαλύπτει το Press-gr στο παρακάτω post "Ενημέρωνα τον Αλογοσκούφη για ο,τι συζητήσεις κάναμε...".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου