Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ...ΩΣΤΕ ΑΝ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ..ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ!


Μόνο αυθόρμητη και υπό το κράτος πανικού δεν ήταν η φυγή του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία. Είχε σχεδιαστεί βήμα βήμα από καιρό, όταν ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens διαισθάνθηκε ότι οι δικαστικές εξελίξεις ενδεχομένως να είχαν δραματικές για τον ίδιο συνέπειες.

Αδιάψευστο στοιχείο αυτής της σχεδιασμένης κίνησης είναι η απόφαση του κ. Χριστοφοράκου να μεταβιβάσει τα –αν όχι όλα– σημαντικότερα περιουσιακά του στοιχεία στα δύο ανήλικα παιδιά του, πριν ακόμη η Siemens υποβάλει αγωγή εναντίον του. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει (σύμφωνα με κάποιες νομικές ερμηνείες) ισχυρά επιχειρήματα για να αντικρούσει δικαστικά πιθανή κίνηση να χαρακτηριστεί ως δόλια η πράξη μεταβίβασης.

Δεκατέσσερις ημέρες πριν από τη γνωστοποίηση της αγωγής της Siemens εναντίον του, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας συνέταξε πράξη γονικής παροχής, μεταβιβάζοντας στα παιδιά του τα περιουσιακά του στοιχεία στην Αθήνα και την Τήνο.

Η πράξη έγινε στις 16 Ιανουαρίου 2009 από τη συμβολαιογράφο Αθηνών κυρία Ελένη Κωνσταντινίδου, με αριθμό 20.424 και λίγες ημέρες αργότερα ενεγράφη και στα υποθηκοφυλακεία ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε νομικό κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου