Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΦΡΑΓΗ ΣΕ 13,5 ΕΚΑΤ. ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ!


Τέλος από τον Ιούλιο για 13.500.000 ανώνυμα καρτοκινητά τηλέφωνα που υπάρχουν στη χώρα μας. Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη αλλαγή του συστήματος της κινητής τηλεφωνίας με δύο στόχους:

Ο πρώτος
, όπως υποστηρίζουν, είναι να περιοριστεί η μεγάλη εγκληματικότητα, και ο δεύτερος να προστατευθούν οι πολίτες από εκβιασμούς, απειλές και κακόβουλες φάρσες.

Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σ΄ αυτήν την απόφαση μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες των διωκτικών αρχών να εντοπίσουν τα ίχνη μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, τους απαγωγείς του Περικλή Παναγόπουλου, καθώς και άλλους κοινούς εγκληματίες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν καρτοκινητά στις συνεννοήσεις τους. Παράλληλα, πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες για εκβιασμούς απλών πολιτών οι οποίοι δέχονται απειλητικά μηνύματα από αγνώστους.

Οι νέοι όροι.
Στο εξής η κάρτα θα είναι μια και μοναδική και θα πωλείται μαζί με το κινητό μετά την επίδειξη ταυτότητας. Οι χρήστες εάν δεν επιθυμούν να έχουν μόνιμη σύνδεση με συμβόλαιο θα μπορούν να αγοράζουν χρόνο ομιλίας των 5, 10 ή 20 ευρώ αφού όμως έχουν αγοράσει την κάρτα από τα σημεία πώλησης και έχουν δώσει τα πλήρη στοιχεία τους. Η κάθε κάρτα θα έχει έναν κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Τα στοιχεία του προσώπου θα υπάρχουν στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και οι διωκτικές αρχές με εισαγγελική απόφαση θα μπορούν ανάκινητής τηλεφωνίας και οι διωκτικές αρχές με εισαγγελική απόφαση θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σ΄ αυτά. Με τον τρόπο αυτόν οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι σύντομα θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην εξιχνίαση εγκλημάτων.

Πάντως αυτήν την ώρα υπάρχουν 13.500.000 καρτοκινητά από τα οποία ενεργά σε μόνιμη βάση είναι τα 7.000.000. Μετά την ψήφιση του νόμου θα υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής και μετά οι συνδέσεις των ανώνυμων καρτοκινητών θα διακοπούν.

Όσοι χρησιμοποιούν καρτοκινητό θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.
Φανταστείτε τι θα συμβεί το διάστημα της προσαρμογής που θα προσέλθουν εκατομμύρια κάτοχοι καρτοκινητών στα σημεία πώλησης για να δώσουν τα στοιχεία τους και να νομιμοποιήσουν τον αριθμό που κατέχουν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου