Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

Δημοκρατικοί: Η χώρα χρειάζεται ουσιαστικές πολιτικές τομές για να αναβιώσει ο παραγωγικός ιστός της περιφέρειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 4 Μαΐου 2009

Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών (www.dimokratikoi.gr), Μελέτης Μελετόπουλος, συμμετείχε ως ένας εκ των κεντρικών ομιλητών στο συνέδριο "Περιφερειακή ανάπτυξη - τοπική ανάπτυξη και χωρική συνοχή ως απάντηση στην κρίση" που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ).


Στην ομιλία του, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών επεσήμανε πως η εικόνα σε ότι αφορά την περιφερειακή ανάπτυξη στην χώρα προκαλεί απαισιοδοξία. Όπως τόνισε: «Στην Ελλάδα του 2009 συνεχίζεται η αστυφιλία και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, το αναπτυξιακό μοντέλο έχει φτάσει πλέον στα όρια του, το τουριστικό μοντέλο έχει ναυαγήσει, ενώ εξακολουθεί να επικρατεί πλήρης διοικητική εξάρτηση τη περιφέρειας από την Αθήνα». Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών σημείωσε πως δεν έχει κανένα νόημα η ωραιοποίηση της κατάστασης και η προβολή μιας εικονικής πραγματικότητας από τις δυνάμεις που κυβερνούν.

«Η ελληνική περιφέρεια χρειάζεται λύσεις τώρα» τόνισε και ανέφερε την αναγκαιότητα για άμεση καταγραφή και προώθηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε περιφέρειας. Ανέφερε ως ενδεικτικά παραδείγματα τις ιαματικές πηγές και τα προϊόντα μεσογειακής διατροφής ονομασίας προέλευσης. Και παρουσίασε συνοπτικά τις διεξοδικές και τεκμηριωμένες προτάσεις των Δημοκρατικών για μια περιφερειακή ανάπτυξη με αειφορική διαχείριση, οι οποίες αποσκοπούν στην προσέλκυση εγχώριων και ξένων κεφαλαίων, με στόχο την δημιουργία ζωντανών παραγωγικών δομών στην περιφέρεια, οι οποίες θα μπορούν να συγκρατήσουν τον πληθυσμό και να δημιουργήσουν ευνοϊκό περιβάλλον για υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής.


Το γραφείο τύπου

Πληροφορίες:

Βαρβάρα Τζέρμπου, e-mail: btzerm@yahoo.gr, τηλ. 6948986632

Νικίας Οικονόμου, e-mail: nikias_economou@hotmail.com, τηλ.: 6934577781

http://www.dimokratikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου