Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Ευρωεκλογές 2009.. ο λόγος στους πολίτες

Η δύναμη των blogs είναι ακριβώς η αμεσότητα και η διάδραση που τα χαρακτηρίζει. Το deb8 διοργανώνει ένα διαφορετικό, διαδικτυακό debate εν όψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.
Εκπρόσωποι από τα ψηφοδέλτια των επικρατέστερων κομμάτων θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήματα που θα θέσουν και θα ιεραρχήσουν οι ίδιοι οι πολίτες.

To “debate των πολιτών”, όπως αποκαλείται από τους διοργανωτές, με τους "πολίτες επικεφαλής" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 14.00 εώς 16.00.
Τη live διαδικασία επιλέχθηκε να συντονίσει η κα Μπέττυ Τσακαρέστου, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου και όχι κάποιος δημοσιογράφος από τα παραδοσιακά μέσα καθώς σκοπός είναι τη διεξαγωγή της συζήτησης να αναλάβουν κυρίως οι πολίτες.

Το πρώτο διαδικτυακό debate αποτελεί μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει ότι οι πολίτες μπορούν να μπουν στο πρώτο πλάνο της προεκλογικής διαδικασίας διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο μακρυά από τα "παπαγαλάκια" της πολιτικής επικοινωνιακής προπαγάνδας. Όταν αντί της γκρίνιας και της μιζέριας παίρνουμε δράση και συμμετέχουμε στην πολιτική ζωή του τόπου τότε υπάρχει κι ενισχύεται η ελπίδα για πραγματική κοινωνική αλλαγή.

Ειλικρινά θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτού του debate και όλους όσους βοήθησαν σ' αυτήν την τεράστια προσπάθεια αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι τα blogs μπορούν να κάνουν την ανατροπή και οι πολίτες μπορούν να βρουν διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης σε όποιας μορφής κατεστημένο και να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.
Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες σε σχέση με το “debate των πολιτών” μπορείτε να βρείτε εδώ.

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου