Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ !...

Δυστυχώς η χρεοκοπημένη νεοδεξιά του Καραμανλή, (του μικρού), παρεμβαίνει και αλλοιώνει ακόμα και πάγιες θέσεις της Ελλάδας, σε κρίσιμα ζητήματα εθνικά, στρατηγικής – στρατηγικότατης - σημασίας.
Ο ερασιτεχνισμός, η ανικανότητα και η δουλικότητά τους, οδηγούν σε πολιτικές ενέργειες και συμπεριφορές, που μόνο σε όφελος των συμφερόντων της χώρας δεν αποβαίνουν.


Στο ελληνοτουρκικό ζήτημα, η Ελλάδα είχε, παραδοσιακά, ως στρατηγική επιλογή, την πρόταξη των εθνικών της δικαίων και επιδιώξεων, έναντι των όποιων διαφορετικών απόψεων, έρχονταν ή επιχειρούνταν να επιβληθούν, από το ΝΑΤΟ. ΄Ολες, σχεδόν, οι κυβερνήσεις, πρόσεχαν ώστε να μην υπάρξει εξέλιξη, που είτε θα δημιουργούσε αρνητικά δεδομένα, είτε θα άνοιγε το δρόμο στην άλλη πλευρά, δηλαδή την Τουρκία, προκειμένου ν΄ αποκτήσει πλεονέκτημα στις εχθρικές βλέψεις της, κατά της χώρας μας.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η ελληνική επιμονή και η αποφασιστικότητα, οδήγησαν στην αδρανοποίηση νατοϊκών διαδικασιών και λειτουργιών, ακριβώς επειδή η εξέλιξή τους θα δημιουργούσε δυσμενείς συνθήκες για τις εθνικές μας θέσεις. (π.χ. συμμαχικές ασκήσεις στο Αιγαίο κλπ).

Μια τέτοια περίπτωση ήταν κι αυτή
του νατοϊκού στρατηγείου στη Λάρισα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου