Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ 301 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, αύξησε τους βουλευτές των θερινών τμημάτων της Βουλής στους 301 αθροιστικά!

Η τροποποίηση αυτή είναι κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, προκειμένου η ΝΔ να εξασφαλίσει πλειοψηφία και στα τρία θερινά τμήματα, που θα αρχίσουν να λειτουργούν από την Τρίτη 16 Ιουνίου και κατά συνέπεια να «διευκολυνθεί» η υπερψήφιση των νομοσχεδίων που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η απόφαση του κ. Σιούφα, που ελήφθη λίγες εβδομάδες μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής από τον πρωθυπουργό, έρχεται σε μία πολύ περίεργη συγκυρία, καθώς αυτή τη στιγμή οι ενεργοί βουλευτές ανέρχονται στους 296. Εκκρεμεί η ορκωμοσία εκείνων που θα αντικαταστήσουν τους παραιτηθέντες βουλευτές Χ. Βερελή, Γ. Παπακωνσταντίνου και Σ. Ράπτη καθώς και τον θανόντα Μ. Παπαγιαννάκη.

Τα θερινά τμήματα της Βουλής θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 16 Ιουνίου και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί η –πρόσφατη- τροποποίηση του σχετικού Κανονισμού της Βουλής. Κατ εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής, όπως αυτός τροποποιήθηκε πρόσφατα, για πρώτη φορά ο αριθμός των βουλευτών στα θερινά τμήματα φτάνει αθροιστικά τους 301, καθώς υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που μετέχουν σε δύο θερινά τμήματα

Με τη νέα ρύθμιση λύθηκε, τουλάχιστον προσωρινά, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση σχετικά με τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή, Π. Τατούλη, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πρώτο τμήμα. Το σύνολο των βουλευτών, λοιπόν, αυξήθηκε στους 301, έτσι ώστε η ΝΔ να διαθέτει σε όλα τα τμήματα πλειοψηφία. Η ΝΔ έχει 51 μέλη στη σύνθεση του πρώτου τμήματος, 50 στο δεύτερο και 51 στο τρίτο.

Και μην ξεχνάμε ότι είναι συνήθης η πρακτική των εκάστοτε κυβερνήσεων να ψηφίζουν τα «καυτά» νομοσχέδια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου